Johanna & Stefan 18.07.2019

Vi vill gratulera Johanna och Stefan som valde att gifta sig i Alghero, på Sardinien den 18 juli 2019. De åkte ner tillsammans med familj och vänner. Vi började planera allt ungefär ett år innan. Paret har två barn och den ena dottern var alldeles nyfödd när vi träffades i Stockholm i augusti 2018.

Nästan ett år senare var det dags för bröllop! Dagen före vigseln träffades vi mitt i Alghero och gick till rådhuset för att lämna in dokumenten de hade hämtat hos Skatteverket i Sverige. Annika översatte och brudparet tittade på varandra med skindrande ögon. Vi stannade sedan till vid en bar för lite fika och för att lära känna varandra “på riktigt”. Vi hade ju pratat i telefon och via Skype ett antal gånger, men nu var det dags att planera de sista detaljerna. Efter fikat åkte vi till hotellet där bröllopet skulle äga rum dagen efter.

Tillsammans med Elisa, på Hotel Calabona gick vi igenom alla detaljer. På dagen D träffades vi först på rådhuset igen för den officiella ceremonin. Johanna var först på plats och Stefan kom med en stor bukett röda rosor. Så romantiskt! Annika tolkade och två av brudparets vänner fick vittna till att de hade sagt “ja” till varandra.

Nu var det dags! Vi hjälpte bruden bära ner all dekoration och brudtärnorna blåste ballonger och dekorerade tillsammans med floristen Stefania. Vi inväntade frisör, make-up artist, fotografer och musiker som alla kom punktligt. Stefan bodde på ett annat hotell så Annika följde den ena fotografen dit sedan hon visat fotografen Valeria till Johannas rum.

Gästerna anlände och blev visade till vigselplatsen som låg vackert med utsikt över havet och man kunde se ända till klipporna Capo Caccia på andra sidan. Stefan och hans vittne gick tillsammans med gästerna och Johannas pappa stod tålamodigt och inväntade bruden för att “lämna över” henne till Stefan. Stämningen var romantisk, solen sken och vår musiker spelade piano till sångerskans sång. Jag tror inte det finns några ord som kan beskriva alla känslor som fyllde både gästerna, brudparet och, förstås…oss.

Brudparet såg varandra djupt i ögonen när de avgav sina löften. Tillsammans gick de sedan ut till musiken medan gästerna jublade och blåste såpbubblor på dem. Efter den brudskålen fortsatte gästerna mingla med den italienska aperitivon och proseccon medan brudparet begav sig till stranden tillsammans med vår fotograf Valeria. Här tog man några fantastiska bilder som gjorde hela dagen oförglömlig.

Nu var det dags för en riktigt italiensk bröllopsmiddag som färgades av svensk traditionen då toastmastern, Paul, skickligt ledde tal och lekar. Efter en middag på flera timmar serverades den vackra bröllopstårtan på italienskt vis.

Vi på Italienska Bröllop tackar Johanna och Stefan för denna underbara dag och kväll.

Ni är varmt välkomna att se en video från bröllopet här: https://vimeo.com/439517372

Ni kan också se vår fotografs bilder här: https://www.sardiniaphotographer.com/hotel-calabona-wedding/?fbclid=IwAR0OArWDFSFWY3s_qaRIIhE3m26bwZ-QFl80TKHo0rjZS_tfbrz9LZK2lyM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *