Kerstin & Pelle 14.07.2019

Kerstin och Pelle hade bokat ett semesterhus för familj och vänner i den vackra staden Cortona i Toscana för att fira Kerstins 60-årsdag. Efter att ha bokat huset fick de en idé – varför inte organisera en fantastisk överraskning för alla gästerna?

Paret kontaktade oss för att höra om vi kunde hjälpa dem organisera ett bröllop med middag och fest för 25 personer utan att någon av gästerna visste om det. Vi antog förstås denna härliga utmaning! Det blev underbar upplevelse!

Givetvis gav vi brudparet råd om utflykter de kunde göra under vistelsen och bokade en vinprovning på en av våra favoritvingårdar i närheten några dagar innan. Inför vigseln bokade vi violinist och catering. Vi skickade noter till violinisten i god tid så att han hann lära sig spela Ted Gärdestads “För kärlekens skull” som ingångsstycke. Vi beställde den meny som brudparet önskade med vin som passade till. Valerie skapade en frågetävling så att gästerna skulle samlas utan att förstå att det var ett bröllop. På dagen D packade vi bilen med extraglas, bestick, ljuslyktor och annan dekoration. Vi stannade till hos en av våra florister för att hämta upp en brudbukett med ortens ängsblommor och solrosor som vi överraskade bruden med.

Väl på plats låtsades vi att vi var där för att hjälpa till att organisera födelsedagskalaset. Catering skulle komma med bröllopsmiddag och vi skulle organisera frågelekar. När vår violinist kom, gömde vi honom bakom buskarna. Vi gav honom ett glas vatten då Toscana bjöd på en varm sommardag och Simone var välklädd i skjorta och kavaj. Gästerna trodde att de skulle vara med på födelsedagskalas och var bekvämt klädda medan de deltog i den ….kanske lite tråkiga leken.. “När börjar festen?” undrade nog flera av dem. Och då – just då – kom Simone fram ur buskarna och började spela Ted Gärdestads sång.

“Vad händer nu?” tänkte kanske gästerna nyfiket innan de såg Kerstin och Pelle komma. Det behövdes inte mycket för att förstå att det nu var bröllop på gång. Annika ställde sig och inväntade brudparet och såg flera gästers ögon tåras. Det blev mycket känsla, helt plötsligt. Simone ställde sig bredvid Annika och gjorde sig redo för att byta från Ted Gärdestad till Vivaldi.

Jag tror inte att det finns ord för att beskriva det underbara som nu hände. Kerstin och Pelle som höll varandras händer och såg varandra djupt i ögonen. Annika hade bett brudparet skriva ett personligt brev och gjorde vigseln så personlig som det bara var möjligt. Brudpar och gäster var rörda och musiken som spelades skapade ännu mer känsla. Kerstin och Pelle avgav sina löften till varandra och utbytte ringar. Sedan började festen! En middag med flera italienska rätter, vin och prosecco. Lekar som familj och vänner hade organiserat till födelsedagen anpassades till bröllop. Åh, vilken underbar dag! Vi är så tacksamma för att vi fick vara med att organisera denna dag!

Grattis Kerstin och Pelle på er bröllopsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *