Vår gåva till våra hjältar inom sjukvården

Jobbar du inom sjuk- eller äldrevården och vill gifta dig?

Vi på Italienska Bröllop har funderat på hur vi kan ge vårt bidrag för att visa vår uppskattning för de fantastiska hjältar som jobbar inom sjuk- och äldrevården och som med kärlek ägnar sig åt Covid 19 patienterna i Sverige. Det är en tung period och vi vill visa vår tacksamhet för det otroliga arbete som denna personal utför. I Italien stöder vi organisationen Emergency, en organisation med läkare grundad av Gino Strada vars volontärer jobbar i hela världen. I skrivande stund ägnar de sig åt Covid 19-patienter i särskilt svåra situationer.

Nu vill vi ge hopp och kärlek till sjuk- och äldrevården i Sverige. Tillsammans med Agnese Carletti, som är borgmästare i den toscanska byn San Casciano dei Bagni, vill vi erbjuda våra tjänster samt borgerlig vigsel till två personer som skulle vilja gifta sig i Italien 2021. Om du eller någon av dina släktingar eller vänner går i giftastankar och skulle vilja ha ett bröllop i vackra Toscana, så är ni välkomna att skicka in er ansökan till info@italienskabrollop.se. Berätta gärna lite om er själva, om hur ni jobbar med Covid 19 och hur ni skulle önska utforma bröllopet. Vi kommer att ägna upp till etthundra timmars arbete för att hjälpa brudparet att planera bröllopet och borgmästaren kommer att viga dem utan kostnad.

 

 

San Casciano dei Bagni

San Casciano är en toscansk by 500 meter över havet, mellan Rom och Florens, som är omgiven av kullar med vacker natur och vinrankor. Byn är inte bara välkänd för den underbara maten och det goda vinet. Många kommer hit för att njuta av de många naturliga varma källor som finns här.

Det var etruskerna som först byggde bassängerna för termiskt vatten, men romarna kom sedan och utarbetade den terapeutiska delen som gjort källorna kända internationellt. Det sägs att det var Porsenna som grundade ”Chiusini baden” och att kejsaren Ottaviano Augusto kom hit för att kurera sig. Det var i den lyckliga kombinationen av termiskt vatten, lerjord och vegetation som gynnade invånarna på San Casciano Bagni kullen på den tiden och som fortfarande är en viktig del av livet här. 

Från piazzan i San Casciano dei Bagni kan ni promenera till en av de många naturliga källorna i närheten. Skulle ni föredra en lyxigare variant så finns möjligheter till SPA med naturliga källor. Området är fullt av fantastiska vingårdar där man kan avnjuta en oförglömlig vinprovning med toskanskt tillbehör.

Hur skulle ett bröllop i San Casciano dei Bagni kunna vara? 

Vi skulle rekommendera att ta med familj och/eller vänner och tillbringa några dagar tillsammans i en kombinerad semester- och bröllopsresa. Vi kan hjälpa er att hitta den perfekta platsen för er smak, där ni kan övernatta de nätter ni vill och anordna aktiviteter som pizzakväll, grillkväll, olivoljeprovningar, vinprovningar, besöka varma källor, utflykt till den närliggande staden Siena och mycket mer. Kanske brudparet vill komma ner själva för att sedan avnjuta en mysig bröllopsresa? Fantasin har inga gränser och vi hjälper er gärna att organisera allt. Själva vigseln skulle kunna hållas på rådhuset. Med borgmästaren som vigselförrättare och med oss som översätter vigseln till svenska. Om ni önskar en symbolisk eller religiös vigsel så går även detta att ordna.

 

Vilka är vi? 

Vi på Italienska Bröllop är ett team som jobbar med bröllop i hela Italien, från Alperna till Sicilien och Sardinien sedan flera år tillbaka. Vi har ett stort nätverk i hela landet som vi samarbetar med sedan flera år tillbaka. Vi älskar kärlek och hjälper våra brudpar med allt de kan behöva inför bröllopet förutom själva resan. Varje detalj är viktig för oss och givetvis vill vi att varje brudpar ska känna sig unikt. Vi har organiserat närmare hundra bröllop för skandinaver på olika ställen i Italien, många av dem i Toscana. Välkommna att kontakta oss om du känner ett par inom sjuk-äldrevården som skulle vilja gifta sig i Italien!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *