Underbara Toscana!

Säsongen har börjat och vi har i skrivande stund haft äran att vara delaktiga på några bröllop i den underbart vackra regionen Toscana. Några brudpar hade organiserat allt själva och önskade vår närvaro som vigselförrättare. Andra brudpar önskade vår hjälp med allt och då har vi hjälpt dem hitta boende, blommor dekoration, restaurang eller catering, fotograf och allt annat de har behövt. Att får vara med på själva bröllopsdagen är verkligen en stor, känslomässig upplevelse! Vi jobbar ofta i över 100 timmar för att organisera alla detaljer inför ett bröllop och att sedan vara med brudparet IRL är en oförglömlig upplevelse. Brudparet på bilden nedan hade organiserat allt själva. De hade bokat boende på en vingård, fixat blommor och fotograf. Vi åkte dit och hjälpte till med smådetaljer och höll i vigseln. De hade en mycket fin familjeceremoni där några av släktingarna sjöng, brudens mor läste dikt och barnen deltog i en vacker sandceremoni.

Toscana är en av våra kunders favoritplatser. Hela regionen är full av vackra kullar och mycket grönska. Cypresser och olivträd ger skugga i sommarvärmen. Många tycker det är mysigt att bo tillsammans med familj och vänner på en vingård eller i ett hus man hyr tillsammans och spendera kombinera bröllopet med några dagars semester. Vi ger dem tips på platser för vinprovningar, varma källor och sevärdigheter av olika slag och gästerna kan ta sig runt på egen hand om man inte vill organisera något. Genuin mat,hemproducerat vin och fotografering bland vinrankor är några av de faktorer som våra brudpar älskar i Toscana. Att promenera i de pittoreska byarna eller städerna, äta frukost i någon antik gränd och strosa runt med en äkta “gelato” i handen är upplevelser som man inte kan uppleva i Sverige. I Toscana vimlar det av vingårdar och en vinprovning på en av dessa brukar vara en uppskattad aktivitet för våra kunder.

Även paret nedan valde det underbara Toscana till sin vigsel. Denna gång höll vi vigseln på två språk – italienska och engelska. Några av gästerna läste vackra dikter, en del på italienska – andra på engelska. Levande musik förgyllde vigselceremonin. Glädje till tusen fanns här.

 

Några av våra brudpar gör som dem som gifte sig den 8 juni; de hyr en villa och har vigseln i trädgården.

Andra väljer att hyra en borg eller slott och ha vigseln i trädgården nedanför.

 

Man kan åka ut och titta på närliggande byar eller städer i Toscana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *