Vår resa till Venedig

 

 

www.italianweddingawards.com
Bild: Italian Wedding Awards

 

För en tid sedan kom det en inbjudan till vår inbox. Hade vi lust att representera Sverige i det årliga eventet “Italian Wedding Awards” som skulle äga rum i Venedig den 13 och 14 december?Bröllopsplanerare från hela världen var inbjudna och vi insåg att det skulle bli jättespännande och tackade givetvis ja! Den 12 november tog jag tåget till Venedig där fantastiska Camelia Lambru hämtade mig på stationen och följde mig till hotellet hon hade bokat. Camelia hade organiserat allt perfekt så det var bara att hänga med! På rummet möttes jag av färska blommor och alla bekvämligheter jag någonsin hade kunnat drömma om. Hotelldirektören på Hotel Papadopoli hade verkligen gjort sitt bästa! Efter en god natts sömn och en härlig stund för reflektion med Canal Grande som fönsterutsikt, var det dags att ägna Sankta Lucias dag 2018 tillsammans med bröllopsplanerare och andra som på något sätt jobbar med bröllop från hela världen. Några av oss träffades på en taxibåt som tog oss till vår första mötespunkt – Piazza San Marco. Därifrån promenerade vi vidare och fick se underbara platser perfekta för bröllop.

 

 

Vi började med en guidad tur på Palazzo Contarini del Bovolo, en historisk plats med fantastisk utsikt över hela Venedig som är perfekt för mindre bröllop eller – frieri! Guiden berättade om byggnadens historia och lyckades fascinera oss alla. Vi gick de 130 trappstegen upp och fick nog alla lite gåshud när vi föreställde oss ett bröllop där med middag i den eleganta salen på våningen under. Det var en otrolig känsla att stå här och se ut över Venedig. Byggnaden var nu julpyntad men tänk er att stå här och säga ja till varandra. Vilken underbar plats för frieri dessutom!

Turen fortsatte till Murano där vi fick se hur man skapar fantastiska föremål av glas på Venini– allt ifrån otroliga lampor, vaser och brickor. Det mesta kan man tydligen tillverka av glas. Därifrån fortsatte färden till hotellet där George Clooney gifte sig. Vi blev varmt mottagna och bjudna på en lätt lunch. Vi blev alla imponerade av hotellet Aman och hur man lyckats blanda det stilrena och moderna med byggnaden från 1600-talet. Utsikten från denna byggnad är enastående.

 

 

Dagen var inte slut. Taxibåten väntade och Camelia tog oss med till fler vackra platser. Mitt i Venedig ligger Antonia Sautters fantastiska butik där hon och hennes team tillverkar drömmar. Vi fick äran att snurra runt i butiken och titta på allt! Inte nog med det – vi fick världens överraskning när Antonia faktiskt tog emot oss i hennes ateljé. Vi blev djupt imponerade av henne och vem hade någonsin trott att man skulle sitta i en ateljé i Venedig och bli rörd till tårar? “Varje kvinna är drottning i sitt liv”, sade Antonia bland annat. Hon berättade hur hon för 26 år sedan blev erbjuden ett uppdrag av BBC, som hon inte hade någon aning om hur hon skulle klara. Hur skulle hon gå till väga? Antonia kavlade upp armarna och satte igång. De året började världens antagligen mest exklusiva bal i Venedig – Il ballo del Dodge – på Hotel Monaco. Antonia berättade och inspirerade. Några av oss satt där mållösa och bara lyssnade medan andra provade de fantastiska dräkter som fanns där. Även jag provade en mask, som Antonia själv satte på mig. Hon pratade om hur vi kan förändra våra liv, det är aldrig för sent. Vi kvinnor har en otrolig kraft inom oss som vi kan tra fram när vi behöver. Vi såg många fina platser denna dag men Antonia var nog höjdpunkten. Ta er gärna en titt i hennes butik om ni åker till Venedig där man både kan ha bröllop eller välja att fira någonting annat.

Nu var det dags att fortsätta och Camelia tog oss till nästa hotell. På Baglioni Hotel  kan brudparet hyra en suite med kök, privatkock och terrass med en underbar utsikt. Vänlig personal tog oss runt och vi drömde oss bort…Dagen var inte slut utan vi begav oss till fots till den berömda guldsmeden  Damianis butik. där vi blev bjudna på prosecco och fick en fin presentation av familjens historia och hur man arbetar. Visste ni varför man tillverkar vigselringar med diamant på insidan? Det är för att diamanten ger oss positiv energi. Här kan ni finna fina vigselringar där diamanten inte syns – den är till för att vi ska må bra. Som avslutning på dagen gick vi till till Hotel Danieli tog med oss på en rundtur och bjöd på en fantastisk middag. Personligen blev jag alldeles tagen av de fina suiterna här. Min favorit var Greta Garbo-suiten. Här tillbringade Greta sin lediga tid när hon var i Venedig. Trötta fötter efter en underbar dag

Den andra dagen hade vi möjlighet att träffa flera olika leverantörer från hela Italien. Det var mycket givande. Lite jobb från hotellrummet och sedan var det dags att ta taxibåten till den stora galamiddagen på Hotel Monaco

Vi var 199 personer som fick en utsökt middag på kristallbord i den stora salen där världens antagligen mest exklusiva karnevalbal äger rum varje år. Hotellet var en gång ett casino och för att komma in måste man vara utklädd för att inte bli igenkänd. Detta gav Antonia idén till “Il ballo del Doge” som hon nu organiserar varje år. Antonia bjöd på en otrolig föreställning med vackra skapelser som gjorde oss alla berörda. Historiens kvinnor presenterades iklädda Antonias handsydda klänningar och även fantasikaraktärer som Moder Natur och Kärlekens gudinna. Helt otroligt. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på detta. Flera personer fick priser. Mina vänner, brudklänningsdesignern Ray Lowbridge, Europasäljchef på JLM Couture.  och  konditorn Elizabeth Solaru var två av dem.

Maten var förstås otroligt god. Sällskapet fantastiskt. Jag hade turen att få sitta vid samma bord som några av de personer jag ägnat dagarna med; Det underbara paret Urvashi och Sandeep från Amore London lärde mig mycket om hur indiska bröllop går till. Giovana Dualilibe från det internationella nätverket Belief Wedding Planners spred passion för nätverkande till oss alla. Den internationella fotografen Peter Ray och hans samarbetare Giulia La Monica från Filmatography gav oss inblick i internationell fotografi och filmning. Vid vårt bord satt också fina Judine Ramona och hennes kollega från Dubai.

Ingen fest kan väl avslutas utan dans? Två duktiga tjejer sjöng live. Jag och mina bordskamrater lyckade sitta stilla till “Sweet dreams are made of this”, men när de drog igång med ABBAs Waterloo gick det inte att få stopp på oss. Vi dansade hela, hela, hela kvällen. The dancing queens var med all säkerhet den berömda konditorn Elizabeth Solaru (på bilden) och kanske jag själv. Hade ju som vanligt svårt att hålla mig från att dansa.

 

‘Tack för en fantastisk organisation. Tack Venedig. Tack Antonio Nasca för mingelsällskap och fantastiskt samarbete. Vi ser fram emot att kunna spela din musik på många bröllop i framtiden!

Annika Widén

Bröllopskoordinator

www.italienskabrollop.se

www.swedit.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *